Deconventionering & tarieven

 
 

Vanaf 18 januari 2016 volgen mijn tarieven niet meer volledig deze van het RIZIV om onderstaande redenen. De terugbetaling door uw eigen ziekenfonds blijft weliswaar ongewijzigd.

 
 

Motivatie

Een kwalitatief hoogstaande zorgverstrekking naar mijn patiënten toe, draag ik zeer hoog in het vaandel.  Dit betekent dat ik enerzijds tijdens uw consultatie de nodige tijd uittrek om een correcte medische diagnose te stellen, u te informeren en een vertrouwensrelatie op te bouwen en anderzijds tijdens en na uw consultatie de nodige tijd investeer om uw medisch dossier te beheren.

Helaas, en dit ondanks (of dankzij ?) de informatisering, legt de overheid ons meer en meer administratieve taken op die betrekking hebben op uw consultatie of uw dossier. Dit blijft niet beperkt tot de consultatie zelf. Deze administratieve last is zeer tijdrovend, iets waar helaas geen rekening mee gehouden wordt in de normale tarificatie.

Bovendien werden, en worden nog steeds, de normale tarieven reeds meerdere jaren niet meer (of slechts zeer gedeeltelijk) geïndexeerd.  Gezien de effectieve werkingskosten daarentegen wel toegenomen zijn, lopen de normale tarieven een aanzienlijke achterstand op ten opzichte van de realiteit.

Gezien ik er van overtuigd ben dat u een blijvend kwalitatief hoogstaande zorgverstrekking op prijs stelt, mag ik wellicht rekenen op uw begrip voor deze beslissing.

 

Tarieven

vanaf 1 januari 2019

 • 1 raadpleging op de praktijk: €33

 • 1 supplement avondraadpleging (vanaf 18u): €4 (RIZIV-tarief - dit extra is volledig terugbetaald indien uw medisch dossier in deze praktijk is)

 • Bijkomende onderzoeken/behandelingen:

  • ECG = hartfilmpje: €21

  • Cryotherapie (bevriezen van vnl wratjes): €10

 • 1 huisbezoek: €53

 • 2 huisbezoeken op hetzelfde adres: € 45/patiënt

 • Dossier levensverzekeringsonderzoek : €150 per dossier (richttarieven syndicaat van Vlaamse huisartsen)
  Opgelet: dit dient door de patient onmiddellijk contant betaald te worden bij het onderzoek.

 

Photo from Mona Eendra by Unsplash